Gözden kaçırmayın

11. Yargı Paketi Yürürlükte: Sincan Cezaevi'nde Tahliyeler Başladı11. Yargı Paketi Yürürlükte: Sincan Cezaevi'nde Tahliyeler Başladı

Kayseri'de Pazar Denetimi Talebi


Kayseri’nin Erkilet pazarında, böceklenmiş marul satıldığı iddiaları vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bir takipçimizin gönderdiği mesajda, "Böcekli marul satmak da nedir? Artık utanma da kalmadı. Erkilet pazarında denetim istiyoruz" ifadeleri kullanılarak durumun ciddiyetine dikkat çekildi.


Tüketicilerden Sert Tepki


Olay, haftanın belirli günlerinde kurulan Erkilet pazarında yaşandı. Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş, satın almayı düşündüğü marulların içinde canlı böcekler olduğunu fark etti. Bu durum, hem sağlık riski hem de hijyen konusunda endişelere yol açtı. Tüketici, sosyal medya aracılığıyla yetkililere seslenerek acilen denetim yapılmasını talep etti.


Gıda Güvenliği ve Denetim Eksikliği


Yaşanan olay, açık pazarlardaki gıda güvenliği ve denetim mekanizmalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Tüketicilerin sağlığını doğrudan tehdit edebilecek bu tür durumlar, yerel yönetimlerin denetimlerini sıklaştırması gerektiğini ortaya koydu. İlgili birimlerin konuya ilişkin bir açıklaması ise henüz bulunmuyor.