Gözden kaçırmayın

Resmi Gazete'de 6 Ocak 2026 Tarihli Yeni Düzenlemeler YayımlandıResmi Gazete'de 6 Ocak 2026 Tarihli Yeni Düzenlemeler Yayımlandı

Türkiye ve ABD Liderleri Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin çeşitli boyutları ve önemli küresel meseleler masaya yatırıldı.


Savunma Sanayii ve Ticari İş Birliği Görüşüldü


Liderlerin telefon görüşmesinin ana gündem maddelerinden biri, Türkiye ile ABD arasındaki savunma sanayii iş birliği ve ticari ilişkiler oldu. İki ülkenin bu alanlardaki mevcut ortaklıkları ve geleceğe dönük potansiyel iş birlikleri değerlendirildi.


Bölgesel ve Küresel Gelişmeler Masada


Görüşmede, Gazze ve Venezuela başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler de ele alındı. Liderler, dünya gündemini meşgul eden bu kritik konular hakkında fikir alışverişinde bulundu.


Yapılan görüşme, iki ülke arasındaki diplomatik diyaloğun devam ettiğini gösteren önemli bir temas olarak kayıtlara geçti.