Gözden kaçırmayın

Kocasinan Belediyesi 2025 Yılının Son Meclis Toplantısını GerçekleştirdiKocasinan Belediyesi 2025 Yılının Son Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Kayseri'de AB
  • Türkiye İlişkileri Masaya Yatırıldı


Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu'nun 33. toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceği ele alındı.


Karşılıklı Faydaya Vurgu


Yapılan konuşmada, Türkiye

  • AB ilişkilerinin karşılıklı kazanç ilkesi üzerine kurulu olduğunun altı çizildi. "Türkiye gibi güçlü bir ülkenin Avrupa Birliği'ne katacağı çok şey var" ifadesi kullanılırken, aynı şekilde AB'nin de Türkiye'ye önemli katkılar sunacağı vurgulandı.


  • Türkiye'den Sürece Tam Destek


    Konuşmada, Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde Türkiye'nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiği belirtildi. "Bu sürece Türkiye olarak büyük katkı sunmaktayız" denilerek, mevcut çabaların devam ettiği mesajı verildi. Aynı zamanda, AB'den beklenen desteğin altı çizildi.


    Toplantıya, yerel ve ulusal düzeydeki çok sayıda siyasi isim ve temsilci katılım gösterdi.