Gözden kaçırmayın
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Zorlu Sınavı: Atletico Madrid ve Manchester City MaçlarıUludağ'ın Yeni Misafirleri: Ayılar Kışlık Yuvalarını Hazırlıyor
Bursa'nın gözde kayak merkezi Uludağ, bu sezon beklenmedik ziyaretçileri ağırladı. Kış uykusu öncesi son hazırlıklarını yapan ayı ailesi, doğal yaşam alanlarında objektiflere yansıdı.
Doğal Yaşamın Zenginliği
Uludağ'ın zengin florası ve faunası, her mevsim farklı canlı türlerine ev sahipliği yapıyor. Bu doğal ortamda, ayıların kış uykusu hazırlıkları başladı. Ayılar, soğuk kış aylarını geçirmek için yuvalarını hazırlama telaşına girdi.
Ayıların Kış Ritüeli
Sonbahar aylarında, ayılar kış uykusuna hazırlanmak için ihtiyaç duydukları enerjiyi depolamak amacıyla daha sık besleniyor. Uludağ'da görüntülenen ayılar da bu doğal sürecin bir parçası olarak gözlemlendi. Bu dönemde ayıların insanlarla karşılaşma olasılığı arttığı için yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.










Yorumlar
Yorum Yap