Gözden kaçırmayın

Talas Belediyesi, Dijital Dönüşüm İçin Yöneticilerine Masterclass Eğitimi VeriyorTalas Belediyesi, Dijital Dönüşüm İçin Yöneticilerine Masterclass Eğitimi Veriyor

Kayseri Muhtarları Afetlere Hazırlanıyor


Kayseri'de, Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor Projesi kapsamında 100 muhtara kapsamlı afet eğitimi verildi. Eğitimler, afet anında mahalle bazında ilk müdahale kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor.


Uygulamalı Afet Eğitimleri


AFAD İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programında, muhtarlara pratik bilgiler aktarıldı. Eğitim kapsamında şu başlıklara odaklanıldı:



    • İnsani yardım organizasyonu

    • Yangınla mücadele teknikleri

    • Enkazda arama kurtarma operasyonları

    • Çadır kurma ve afet barınma alanları oluşturma


Afet Farkındalığını Artırma Hedefi


AFAD İl Müdürü Rifat Genç, projenin önemine dikkat çekerek, “Türkiye genelinde başlatılan eğitim seferberliğinin Kayseri ayağında 100 muhtarı destek AFAD gönüllüsü yapmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. Genç, afet farkındalığını artırmak ve muhtarları afet anında etkin müdahale edebilecek seviyeye getirmek istediklerini vurguladı.


Mahallelerde Kriz Yönetimi


Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Dernek Başkanı Levent Karakaya, yaşanan depremlerin hazırlıklı olmanın gerekliliğini bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Karakaya, “Mahallelerde kriz anında ilk müdahaleyi biz yapıyoruz. Bu eğitimlerle daha bilinçli ve tedbirli mahalleler oluşturmayı amaçlıyoruz” diyerek projenin mahalle düzeyindeki önemine işaret etti.


Kayseri'de verilen bu eğitimler, muhtarların afet ve acil durumlarda daha donanımlı hale gelmesi ve toplum tabanlı afet direncinin güçlendirilmesi açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.