Gözden kaçırmayın

Afşin'de İşten Çıkarılan Nuh Mercimek, Kendini Ateşe Verdi: Yeni Görüntüler Ortaya ÇıktıAfşin'de İşten Çıkarılan Nuh Mercimek, Kendini Ateşe Verdi: Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı

İYİ Partili Sedat Kılınç'tan İktidara Sert Ekonomi Tepkisi


İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Sedat Kılınç, ülkedeki ekonomik sorunların görmezden gelindiğini ve gündemin halkın gerçek meseleleri yerine dış gelişmelerle meşgul edildiğini öne sürdü. Kılınç, vatandaşın günlük hayatını derinden etkileyen kriz karşısında iktidarın ve yandaş medyanın tutumunu eleştirdi.


Gündemde Halkın Sorunları Yerine Dış Olaylar Var


Yaptığı açıklamada, "Ülkede milleti yakıp kavuran ekonomik krizi yok sayan iktidar ve yandaş medyanın gündeminde Apo var, Papa var, Trump var, ABD seçimleri var" diyen Kılınç, "Neredeyse Teksas'ta tavuk yola çıktı mı diye canlı yayın yapacaklar" ifadelerini kullandı.


Enflasyon ve Geçim Sıkıntısı Artıyor


Kılınç, yaşanan ekonomik krizin somut yansımalarını şu sözlerle sıraladı:



    • Enflasyon hızla artıyor, pazar filesi boş kalıyor.

    • Anneler çocuklarına beslenme çantası hazırlamakta zorlanıyor.

    • Kiralar yükseliyor, esnaf ayakta kalmakta güçlük çekiyor.

    • Asayiş olayları artıyor, gençler madde bağımlılığı tehlikesiyle karşı karşıya.


Faturalar Vatandaşı Zorluyor


Kış aylarının gelmesiyle birlikte elektrik, doğalgaz ve su faturalarının arttığını vurgulayan Kılınç, birçok vatandaşın ay sonunu getiremediğini belirtti. Çarşı ve pazarın "yangın yeri" olduğunu dile getiren Kılınç, buna rağmen iktidarın "ülke uçuyor" söylemini sürdürdüğünü ifade etti.


"Krizi İnkâr Etmek Felakettir"


"Bazı çevreler krizi abartıyor deniyor. Evet, market abartıyor, kiralar abartıyor, faturalar abartıyor" diyerek krizin inkâr edilmesine tepki gösteren Kılınç, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Gerçek şu ki, kriz yokmuş gibi davranmak krizin kendisinden daha büyük bir felakettir. Vatandaş gerçeği her gün fiyat etiketlerinde, markette görüyor. O etiket zaten her şeyi söylüyor."