Gözden kaçırmayın

Talas Belediyesi, Dijital Dönüşüm İçin Yöneticilerine Masterclass Eğitimi VeriyorTalas Belediyesi, Dijital Dönüşüm İçin Yöneticilerine Masterclass Eğitimi Veriyor

Meclis Başkanının Kürtçe Konuşması Siyaset Gündemine Oturdu


İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Dicle Üniversitesi'nin 2025

  • 2026 Akademik Yılı Açılış Programı'nda Kürtçe konuşma yapmasına tepki gösterdi. Türkeş Taş, bu konuşmanın anayasayı ihlal ettiğini öne sürdü.


Anayasa ve Meclis İçtüzüğü İhlal İddiası


Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Türkeş Taş, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un konuşmasının Anayasa'nın 3. maddesi ile TBMM İçtüzüğü'nün 96. maddesini açıkça çiğnediğini savundu. Milletvekili, bu eylemin amacını sorgulayarak, "Amacınız her fırsatta dile getirdiğiniz anayasanın ilk 4 maddesini tartışmaya açmak mıdır?" sorusunu yöneltti.


İstifa Çağrısı Yapıldı


Açıklamasının devamında Türkeş Taş, sert ifadeler kullanmaya devam etti. İYİ Partili vekil, "Anayasayı açıkça çiğneyen bir Meclis Başkanı derhal istifa etmelidir" diyerek, Numan Kurtulmuş'u görevini bırakmaya çağırdı. Bu açıklama, meclis içtüzüğü ve resmi dil tartışmalarını yeniden alevlendirdi.